Underbar fiskgratäng med saffran, kokosmjölk, kikärtor, grönsaker med mera! ❤
Jag slängde kärleksfullt ihop en fiskgratäng efter smak och tycke av det som fanns hemma:
Jag gjorde ungefär såhär:
Ingredienser:
3 st upptinade sejfiléer
500 gram frusna wokgrönsaker
1 pressad vitlök
I burk cocosmjölk
3 msk crème cheese
200 gram riven mozzarella
1/2 burk kikärtor
1 tsk grönsaksbuljongpulver
Thaikrydda (coconut/sourcream)
Salt
Peppar
Spenat
Ev Maizena-mjöl
Jag la sejfiléerna i en oljepenslad ugnsform och skjutsade in den i ugnen (redan uppvärmd) på 200 grader. Efter ca 20 min när filéerna nästan var "genomstekta", hällde jag i wokgrönsakerna mellan och runt fisken. In i ugnen igen 10-15 minuter.
Under tiden rörde jag ihop såsen i en skål. Kokosmjölk, creme cheese, ost, kikärtor, saffan, pressad vitlök, thaikrydda, grönsaksbuljong, lite salt och peppar. Smakade av med sked för att få en uppfattning om balanseringen av kryddorna.
Sedan tog jag fram gratängen och hällde över såsen. På detta la jag ett täcke avfärsk spenat och riven ost!
Tillbaka in i ugnen. När spenaten blivit mjuk och osten smält ordentligt tog jag fram gratängen för en check.
Konsistens och smak godkänt!
Min partner och jag åt fiskgratängen som soppa ur djupa skålar men vill man servera något mer till rekommenderar jag glasnudlar eller jasminris.
Smaklig måltid!❤


Kommentarer
Trackback