Fantastiskt god, nyttig och knaprig crunchyliknande müsli ❤

God morgon ljuva fredag!
Idag blev frukosten ett glas med naturell yoghurt blandad med min hemmagjorda goda crunchy-müsli.Toppade även med kanel och honung för att förhöja smakupplevelsen.
Denna müsli innehåller både gryn, kärnor, nötter och frön som ger kroppen långsamma kolhydrater, användbara fetter och en hel del muskeluppbyggande proteiner. Dessutom innehåller denna blandning fullsmockat med fibrer som hjälper magen med matsmältning och tarmarbete!

Jag älskade att müslin blev något klumpig likt crunchy. Det gav större müslibitar, mer smak och mer knaprighet.

Här kommer receptet för den som vill pröva själv:

Crunchy-Müsli à la Madde ❤

INGREDIENSER:
5 dl Fiberberikade havregryn
1 dl Kruskakli
1 dl Vetekli
1 dl Linfrön
1 dl Solroskärnor
1 dl Hackade hasselnötter
1 dl Hackade sötmandlar
4 msk kanel
1 dl solrosolja
Ev 1/2-1 dl honung
Vatten efter behov

Sätt ugnen på 175 - 200 grader. Ta fram en bunke och häll i alla torra ingredienser. Blanda ordentligt med en slev. Rör sedan i de flytande ingredienserna. Blanda med slev eller med händerna. Konsistensen ska bli något kletig. Detta kan du öka genom att successivt ha i mer vatten eller solrosolja. Det går även bra att smaka av för att veta om du kanske vill blanda i mer honung eller kanel. Skulle det bli för "smetigt" kan du enkelt reglera detta genom att röra i mer havregryn.

När röran är klar penslar du en plåt med solrosolja. Sedan häller du i müsli-blandningen. Sprid ut den ordentligt på plåten och låt müslin vara både tunn och klumpig om du vill få ett mer crunchyliknande resultat.

Sätt in på lägre falsett i ugnen. Tiden för rostning kan variera mellan 10-20 minuter. Rör om med en slev var 5:e minut för att inte råka bränna. När det är klart så ställ plåten svalt. När müslin blivit kall kan du hälla det i en burk och förvara det i skafferiet...Eller varför inte smaka av direkt med exempelvis lite yoghurt! ;)

Jag rekommenderar att avnjuta müslin ihop med:
- Naturell yoghurt / Vanilj yoghurt
- Soyamjölk
- Filmjölk

Önskar dig en härlig müslistund! ❤



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hälsanstur.blogg.se

Välkommen till en uppfräschad version av bloggen Hälsans Tur som nu omgivits namnet "Levdinkunskapinnandudör". Här kan du följa inlägg som omfamnar kost, träning, andlig- och mental hälsa med grunden att leva efter sin kunskap. Detta kan om Du vill, få vara din bank för inspiration och livsglädje! Jag önskar dig en njutbar läsning! ❤

RSS 2.0