Enkelt recept på spontant hemmagjorda nötbars!
Hej där! Här kommer ett mellanmål, tilltugg eller "godis" som är både enkelt och snabbt att blanda ihop!
Detta kan läggas på topplistan om man vill undvika socker och kolhydrater =)
INGREDIENSER
2 dl Nötmix (saltade och rostade)
2 dl Solroskärnor (naturella)
1 dl Linfrön (hela)
2 msk Solrosolja
Äggvita från 1 ägg
Blanda samman alla ingredienser till en smet. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg hela smeten på bakplåtspappret och använd önskat köksredskap, tex en stekspade för att trycka ut till en jämn hel kaka. Forma den rektangulär och "skär" bitar i önskad storlek.
Sätt in plåten i mitten av ugnen på 200 grader. Rostningen går fort! Efter ca 4-8 minuter är det klart! Titta efter då och då. När du ser att kakan är "torr" och fått en nyans av guldbrun kan du ta ut plåten. Låt kakorna svalna. Använd stekspaden för att lossa bitarna. Förvara i en burk. Ta sedan fram när suget sätter till och njut! - Nyttiga fetter, protein, fibrer och såå gott!! ❤